diumenge, 8 de juliol del 2012

Sortida 8 de Juliol de 2012: Montmell-Marmellar.

En el dia d'avui voliem visitar la zona muntanyosa denominada el Montmell-Marmellar, arran d'una excursió per aquell paratge que van fer uns companys de feina fa pocs dies. Tot veient la ruta que van fer, vaig veure que aquelles muntanyes també amagaven boniques pistes entre els seus boscos, que em venien molt de gust visitar.
Les coses quan costen una mica les valores més i per això el repte era arribar fins allà i endinsar-s'hi, però sortint de Vilanova. Com que tornar ja hagués estat inviable, vam deixar el cotxe el dia abans a Llorenç del Penedès. Hem fet una ruta molt exigent, tant a nivell de desnivells com en els canvis del terreny, transitant per pista, corriol, asfalt i pedra.

Després de sortir del Parc del Foix hem arribat a La Ràpita, per agafar de nou un tram del GR-92 que transita entre vinyes i que ens ha portat fins a La Múnia, on hem pogut recarregar les ampolles d'aigua a una font. Des de La Múnia, de nou camins asfaltats o de terra entre vinyes fins a Castellví de la Marca. I poc després hem entrat per fi al Parc per gaudir les seves pistes. 
Hem passat per una zona denominada les "Roques Miloqueres" on els desnivells ja eren importants. També portaven prop de 28 kms en aquella zona i això sempre penalitza. Després hem passat a prop de la Torre de Cal Pascol, a la que hem fet una foto quan encara erem a Castellví. Ja ens temien que acabariem pujant gairebé fins allà.Torre de Cal Pascol vista des de baix. 

Després hem arribat a una zona urbanitzada que li diuen la Talaia (no confondre amb el Puig de la Talaia de 861 metres que es troba no gaire lluny) i ja hem baixat a la carretera de Les Ventoses, farcida de ciclistes. Des d'aquí hem agafat un fons preciòs que es recargolava entre les muntanyes que l'envoltaven i ens ha protegit del sol, doncs era molt espés. Aquest fons, de més de 8 kms, ens ha dut directes a l'Hostal (Sant Jaume dels Domenys), on ens hem refrescat en una font quan ja no ens quedava aigua. De l'Hostal fins Llorenç ja ha estat bufar i fer ampolles.

La zona explorada del Parc Montmell-Marmella (font http://www.icc.cat/

En aquest enllaç la ruta al detall a l'Endomondo, de 44,4 kms. Estem desitjant poder tornar a la zona a descobrir nous paratges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada