dissabte, 9 de novembre del 2013

Novembre 2013: Transició Muntanya / Asfalt.

D'ençà que vam començar aquest any 2013, portàvem molts mesos acumulant quilòmetres i desnivell per muntanya. Només haviem fet dos petits micro-parèntesi per trepitjar l'asfalt al Març (Mitja Marató de la Calçotada a Valls) i al Maig (10.000 de Vilanova), però sense preparar aquestes curses específicament.
El fet de no tenir programada cap Marató d'asfalt en tot l'any tampoc ajudava i, evidentment el reptes marcats a nivell de curses de muntanya requerien certa dedicació exclusiva a aquest terreny.

El calendari previst de curses de muntanya començava a l'Abril i acabava a l'Octubre. Les proves de la Marathon Trail de Barcelona, l'Ultra Cavalls del Vent i el Half Trail Serra del Montsant van sortir molt bé, obtenint resultats molt satisfactoris.
Però el fet de no poder completar dues proves importants previstes al calendari com eren Ultra Trail de Muntanyes Costa Daurada (per abandonament) i el Trail de Els Bastions (per cancel·lació de la prova), van deixar un regust de temporada "justeta" pel que haviem vingut preparant.
Per sort això significa més motivació i empenta pel proper any 2014.

Tot i el fet de voler preparar una bona temporada 2014 de curses de muntanya, el cert és que el cap i les cames necessiten un canvi de xip per poder continuar amb força. Aquest canvi, en el meu cas, me'l dóna l'asfalt. 
Cert que per molts l'esport sembla el mateix, i que no hi ha un canvi substàncial, però la preparació i la forma de trepitjar o de córrer són tan diferents que segons com t'ho miris representa un canvi important.

No vull plantejar una llarga llista de curses per asfalt. Possiblement només siguin 3, o com a màxim 4 curses, on la darrera hauria de ser la Marató de la Costa Daurada a la ciutat de Tarragona el 19 de Gener de 2014.

Per dur a terme aquesta transició, els entrenaments entre setmana incideixen més en portar ritmes ràpids per zones amb poc desnivell. Tot i això es manté alguna tirada llarga per aprofitar la resistència, que tan bé ens anirà per mantenir ritmes forts en les parts finals de les curses i poder fer-les amb garanties de menys a més. Les sèries, com vaig escriure en aquest enllaç, considero molt pràctic fer-les sobre cinta.

Per posar-nos a prova de cara a la Mitja Marató de Vilanova del 15 de Desembre vinent, la setmana vinent serem a Ripoll per participar en la seva Mitja Marató. 
Tot i aquest plantejament de canvi a l'asfalt, només una setmana després de Ripoll, el 23 de Novembre, estarem a Collserola, per completar els 74 quilòmetres de la primera edició d'aquest l'Ultra Trail, però fent-ho d'una forma molt conservadora.

Veurem doncs com es desenvolupa tot en les properes setmanes. Aquí hi serem per explicar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada