diumenge, 8 de maig del 2016

Prova d'esforç 2016: Clínica Dexeus.

Durant les edicions de la Mitja Marató de Vilanova del 2012 al 2014, vaig ser obsequiat com a primer Local amb una prova d'esforç a la UME de Vilanova. Tot i fer-se amb bicicleta estàtica, els resultats van anar millorant lleugerament any rere any. Tot i això, sempre he pensat que si l'esport que practiques és la cursa a peu, doncs, la prova d'esforç l'hauries de fer corrent, bàsicament per un aspecte de rendiment muscular.

A l'edició de 2015 de la Mitja Marató, vaig ser el primer local per quart any, però ja no va haver-hi l'obsequi de la prova d'esforç i, per tant, em vaig plantejar tornar a fer-la en cinta on sempre l'havia fet abans.

D'aquesta manera vaig contactar amb l'ICATME de la Clínica Dexeus en la qual l'equip del Dr. José Luis Doreste duu a terme l'exploració i una prova d'esforç en cinta. Francament, em venia de gust fer la prova corrent després de prop de 4 anys sense fer-ho. La darrera prova que vaig fer a l'ICATME a l'estiu del 2012 ja va ser prou satisfactòria, però tenia la percepció de què en aquests moments havia de tenir més resistència.

Així doncs, em vaig trobar allà amb el Dr. Mario Ros, que em va ajudar molt durant tota la prova. Els atletes que van a les proves d'esforç han de mirar d'arribar al seu esforç màxim per obtenir uns resultats concloents del seu estat i rendiment. El suport del Doctor Ros durant tota la prova va ser un gran impuls per poder arribar pas a pas fins al final de la prova.


Petit enregistrament de la part central de la prova en cinta:

Fer una prova d'esforç no només ens servirà per garantir que podem afrontar entrenaments i competicions, sinó que a més, ens ajudarà a planificar i valorar els entrenaments en funció dels nostres paràmetres cardiovasculars.

1 comentari: