dijous, 27 de gener del 2011

Curses 2010: El Top-3

No es que participi en moltes curses al llarg de l'any. L'any 2010 vaig participar en 14 curses, repartides entre 7 1/2 Marató, 2 curses de muntanya, 2 de 10 qms., 1 Marató, 1 cursa de l'Espluga i 1 Sant Silvestre.

Vull destacar les 3 curses que em gran agradar més per tot plegat: recorregut, organització i serveis.

Per ordre de cel.lebració us exposo les següents 3 curses com a molt recomanables per provar de participar-hi algun dia:

A l'abril: La Talaia, Cursa de Muntanya. Tot i que no pugi al famós turó (ara ben farcit de formigó) la cursa de la Talaia ofereix en els darrers anys dos formats de cursa: una curta, de una mica menys de 10 qms. i només una pujada amb dificultat (Les Perdius); i la versió llarga, amb prop de 21 qms. i un repertori de pujades i baixades amb certa exigència.
Més enllà del seu circuit i dels camins que recorre, que els podem fer cada cop que vulguem per la seva proximitat, el gran encant d'aquesta cursa és l'entorn on s'organitza.
Donat que utilitza les infraestructures del càmping Vilanova Park, els serveis que ofereix són de primera: pàrquing de sobres, dutxes i lavabos per un regiment, guardarropia, ludoteca pels nens, música amb DJ, una ambient de bon rotllo entre els voluntaris/organitzadors que costa veure en altres curses, participació gens massificada i un esmorzar post-cursa (entrepà de botifarra) per atletes i acompanyants.

Un privilegi tenir una cursa d'aquest nivell a casa nostra. Espero que la puguem gaudir per molts anys.

Al Juliol: El darrer dissabte del mes de Juliol es corre la Cursa de l'Espluga de Francolí. El qui em conegui sap que aquesta és la meva cursa fetitxe. Fa 11 edicions que hi vaig i continuaré anat-hi mentre m'aguanti dret. El recorregut és 100% asfalt de 15 qms. Acostuma a fer molta calor i el nivell dels participants és normalment alt. L'ambient previ i post cursa és molt engrescador.
Durant el recorregut els avituallaments són habituals i molts veïns porten mànegues d'aigua per ruixar els atletes que ho demanen.
En acabar ningú és perd el bany en la piscina municipal amb el soroll de fons de la fira del poble, que cel.lebra en aquelles dates la seva Festa Major.

A l'Octubre: El primer diumenge d'Octubre es corre la Marató (i mitja marató) per Collserola. Aquest any vaig poder participar en l'edició d'aquesta cursa (Mitja Marató) i córrer per fi per aquesta famosa zona boscosa propera a la Capital del País. Senzillament em van captivar els seus camins i corriols. Amb sortida del velòdrom d'Horta, té el seu punt feble més destacable en el primer quilòmetre on la cursa pateix un embut important per tal de fer arribar els corredors bosc endins. Un cop passat aquest tram més ensopit, la resta del circuit és una meravella pels sentits. Natura en estat pur. Molt ben organitzada i aprofitant les instal.lacions del mateix velòdrom.

I res més, espero que us plantegeu algun dia participar en aquestes curses. I si ho feu, ja em direu que us han semblat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada