dilluns, 3 de juny del 2013

Trail Els Bastions 2013: Cursa cancel·lada.

Portem un any 2013 on l’hivern ha arribat tard i potser a causa d’això ha decidit quedar-se un temps més i envair l’espai natural que ocupa la primavera.

Nevades en cotes relativament baixes durant Abril i Maig; vents i temperatures poc agradables; i fins i tot estacions d’esquí obrint en dates inversemblants és el que ens hem anat trobant aquesta primavera del 2013.

I evidentment les Curses de Muntanya s’han vist molt afectades per aquesta situació. De les moltes curses que han hagut de modificar recorreguts, dates o directament cancel·lar hi ha Els Bastions Skyraces, on estàvem inscrits.

Primerament, l’organització ja va decidir modificar el traçat perquè tota l’olla de Núria era farcida de neu. Tot i fer públic uns dies abans un nou traçat igualment molt engrescador, encara que no pujava fins les cotes més altes, doncs tampoc va poder ser.

Ja erem dalt a Núria i en vista del panorama de fort vent que assolava la vall i el pas per Coma de Vaca que condueix fins el Balandrau, l’organització va prendre la decisió de tallar l’UltraTrail que havia arrencat 4 hores abans i directament cancel·lar el Trail.

Francament, tinc molt poca experiència en l’alta muntanya, però només obrir-se les portes del cremallera aquell matí i notar l’impacte del vent ja vaig sentir que allò no tenia bona pinta. Si a 1.900 metres, sense neu, ja  teníem aquella sensació tèrmica (clarament sota zero), als 2.400 i amb neu (per on transitava el primer tram de cursa) allò podia esdevenir un caos.

Un cop cancel·lada la cursa, molts participants van decidir baixar a Ribes trotant pel camí de Queralbs. Per la nostra part, un grupet de participants amb un guia expert vam decidir sortir fent travessa per una via diferent des de Núria fins a Ribes. En arribar al pavelló vam comprovar gratament que tots els serveis funcionaven de forma normal i vam poder recollir la bossa, dutxar-nos i menjar còmodament asseguts tal i com si haguéssim competit. Com l’any passat, l’atenció dels voluntaris va ser francament molt bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada