diumenge, 28 de juliol del 2013

Cursa Vila de Creixell.

Aproximadament 1 mes després de la darrera cursa a Alcover, ens plantejavem participar a una nova cursa després d'un mes de Juliol farcit de bons entrenaments per muntanya i molts metres de desnivell postitu a les cames. Frescura en teniem ben poca, però sí amb ganes per posar-se un pitrall i cremar una mica de roda per tal de trencar una mica amb les darreres setmanes.

Entre les opcions, la que més s'adaptava era la cursa Vila de Creixell. Descartats el Trail de Catllaràs amb molt bona pinta i la Cursa de l'Espluga, que ja la coneixem molt bé.

La cursa transitava aproximadament en un 25% per asfalt, un 30% per corriol i la resta per camí i presentava una distància de 10,5 kms amb uns +180 metres, bàsicament situats a la primera meitat.

La sortida, puntual a les 9.30 i ja sota un sol de justícia, va ser com no, força ràpida. Un grupet al capdavant amb 5 corredors que tenco jo mateix arrivats el corriol de pujada al km 2. Aquí vaig perdre opcions i temps a l'haver d'anar una estona darrera 2 companys i haver de fer un petit esforç per passar primer un i després a l'altre.

Quan aconsegueixo la tercera plaça, el primer ja ni el veig i el segón classificat, un noi alt com un Sant Pau i amb unes cames llarguíssimes, el tinc a uns 60 metres.
Fem tota la pujada a bon ritme fins dalt la serreta on ens donen aigua i de seguida per camí cap avall tan ràpid com donaven les cames.


Tram de pujada a la primera meitat de cursa.

La distància amb el meu predecessor no disminueix ni aumenta inicialment. Cap al km 7, quan crec que m'estic acostant, en una baixada molt empedrada em menjo un roc amb el peu dret i surto disparat contra el terra. M'aixeco ben ràpid i miro fugaçment enrera però no ve ningú. Amb les mans adolorides pel cop, intento tornar a agafar velocitat, però ja veig que he perdut molta distància amb el company de davant i ja em preocupo més del que em pugui venir per darrera.

Amb la boca com una sabata per la falta d'aigua, en filem la recta final fins l'arribada després d'una nova pujadeta. Creuo la meta a Creixell finalment en tercera posició i amb el braç esquerre ben trotinat per la caiguda.

La cursa ha estat molt ben organitzada, amb un molt bon 'speaker' uns serveis més que acceptables, molts voluntaris, bona logística. però van fer curt amb els avituallaments i la calor no els va acompanyar. Ben segur que l'organització millorarà aquest punt i aquesta cursa serà encara millor. La recomano perquè no cau gaire lluny.


                                         
Podi de categoria veterans. No va haver podi per la General.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada