dissabte, 3 d’agost del 2013

Serra d'Irta a Penyíscola.

Per aquells que algun dia aneu de vacances a Penyíscola o als seus voltants (Benicarló, Vinaròs...), us agradi el Trail i no us volgueu resignar a córrer per l'interminable passeig marítim, no us podeu perdre la Serra d'Irta.

Es troba molt a prop del nucli principal de Penyíscola i després d'una breu pujada a través d'alguna de les moltes urbanitzacions que hi ha sobre el turó de primera línea de mar, arrenca aquest magnífic entramat de corriols sota la denominació de PR.V-194.



Cada cop més pobles, de costa i sobretot d'interior, s'han adonat que aquest és un reclam molt fort de cara als turistes: disposar d'una xarxa de pistes, camins o corriols, aptes per senderisme i la MTB; tenir-los ben indicats, en bon estat i fer-ne difusió, acostuma a significar una diversificació molt sana del turisme.

És normal que la gent vagi a Penyíscola o llocs similars a buscar sol, platja i relax, però perquè quedar-se només en això si pots oferir molt més?

Dalt la Serra les vistes són molt agraïdes. Si a més pugeu abans de l'alba amb un dia ben net i en el moment que surt el sol mireu cap el mar, la natura us farà un regal sorprenent i gratificant, que tot just dura tres o quatre minuts, però que us asseguro no oblidareu.

Existeix un circuit principal circular d'uns 27 kms. Per dintre d'aquest circuit existeixen variants que permeten fer diferents combinacions sempre amb desnivells moderats i sostinguts.



En aquest enllaç trobareu el fitxer pdf de la petita guia dels corriols d'Irta i a la Viquipèdia informació més detallada del Parc Natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada