dimecres, 19 d’agost del 2015

Entrenaments d'Agost 2015.

Després de no aconseguir bons resultats ni tampoc bones sensacions en les dues darreres competicions de Juliol (Travessa Núria-Queralt i Skyrace Comapedrosa), ha tocat desconnectar una mica del món de les curses per gaudir de l'esport en la seva essència. Buscant la llibertat i soledat que et dóna la muntanya, lluny d'esdeveniments organitzats i cintes penjades per resseguir.


Imatge de la Núria-Queralt dalt el Coll de les Fontetes. Foto de Josep Maria Montaner.

Amb un pensament sempre per la Ultra Pirineu, gran repte per aquest 2015 després de descavalcar a la Núria-Queralt, els entrenaments principals (més llargs) han estat enfocats a arribar a aquesta prova amb confiança, seguretat i sense dubtes.

Posar-te en la línia de sortida d'una cursa per sobre dels 100 quilòmetres i amb desnivells tan importants, no només és una qüestió física. Mentalment has d'estar convençut de que estàs preparat per fer-ho. Em refereixo que a vegades tens la percepció de dur a terme alguns entrenaments més per un tema mental i de reafirmar que estàs en condicions i no perquè t'aportin una millora física o tècnica tangible.

Pot donar-se el cas de que realment no ho estiguis de preparat, però que pensis que sí ho estàs. O per altra banda que estiguis en bones condicions, que realment no necessitis fer segons quin tipus d'entrenaments, però existeixin dubtes del teu estat per manca d'experiència o seguretat. Penso que en aquest tipus de curses té més probabilitat d'èxit els del primer cas que els del segon.

Posar-se a la sortida d'una cursa XL (>100 quilòmetres per muntanya), implica un delicat equilibri entre humilitat i convenciment ferm de que ho faràs. Cal molta humilitat per entendre que hi ha coses que no depenen de tu i tenir present que ens certs moments hi haurà patiment i les forces no acompanyaran. Però també cal el convenciment que completar el recorregut està al teu abast i que tens les capacitats per fer-ho possible.

En les darreres 3 setmanes els principals entrenaments de cursa a peu han estat els següents:

5 d'Agost: Camí dels Bons Homes-Coll de Jou-GR7
8 d'Agost: Bucle Bagà-Bagà de UP (enllaçant pel Coll de Pendís)
12 d'Agost: Bucle Gósol-Gósol de UP (enllaçant pel Coll de Pendís)
15 d'Agost: Lladurs-Timoneda-Montpol-Ribera Salada (Solsonès)

Per tancar el mes participarem a una Marató de Muntanya a Figuerola el diumenge 23 d'Agost. Una cursa on segurament les cames no estaran gaire lleugeres, donada la càrrega acumulada, però on espero recuperar bones sensacions i enfilar la recta final cap a la Ultra Pirineu 2015 sense ensurts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada