dilluns, 24 de març del 2014

Prova d'esforç a l'UME de Vilanova.

Ja fa dos anys que tinc la sort de poder fer-me una revisió mèdic-esportiva complerta a la UME (Unitat de Medicina Esportiva) que es troba a l'hospital de Sant Antoni Abat.

No cal dir que aquest tipus de revisions poden detectar patologies que ens podrien crear alguna complicació en situacions d'esforços 'extrems', com el que podríem fer puntualment en algun entrenament o competició.
Evidentment això no és garantia de res, però sempre va bé tenir la seguretat que el motor no presenta irregularitats i que sobre el paper podem trepitjar el gas a fons si calgués fer-ho de forma puntual.

La prova d'esforç, que s'engloba dintre del reconeixement i es fa sobre bicicleta estàtica, és el punt àlgid. Cal anar mentalitzat per patir uns breus minuts per tal d'intentar arribar a aquell límit de col·lapse que ens pugui oferir els resultats més complerts possibles. Val a dir que quan has fet unes quantes proves d'aquest tipus i tens experiència, és més fàcil afrontar-les i obtenir resultats més fiables.

Llestos per arrencar a rodar.

Gràcies a que a la prova d'avui he estat considerat "Apte" per a la pràctica esportiva, la Doctora m'ha signat els certificats que necessitava enguany per participar a les dues curses més llargues que tinc al calendari: la Celestrail de l'Andorra Ultra Trail Vallnord al Juliol i la TDS de l'UTMB a l'Agost.

Certificats firmats i timbrats.

Curiosament en aquest tipus d'esdeveniments d'ultra-fons es demanen aquest certificats, però realment és en competicions força més curtes on la intensitat i l'exigència cardiovascular pot arribar a resultar més crítica, al meu parer.
Sigui com sigui, al final és la nostra responsabilitat personal vetllar per la nostra aptitud física per afrontar les competicions on ens inscrivim, tinguin la distància i el desnivell que tinguin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada