dimecres, 18 de març del 2015

18 de Març de 2015: Prova d'esforç a l'UME.

Per tercer any a la Mitja Marató Ciutat de Vilanova em van obsequiar (al ser el 1er classificat local) amb una valoració funcional complerta a la Unitat de Medicina Esportiva de l'Hospital Vilanoví de Sant Antoni. Una cita anual que amb el pas dels anys s'afronta amb més confiança, però també amb certa nostàlgia.

Nostàlgia en veure que, tot i obtenir encara una milloria respecte a les proves precedents, els anys acabaran per passar factura tard o d'hora en el rendiment esportiu. Però mentre això no arribi, cal seguir endavant i buscar incentius per la millora.

Ja instal·lat sobre l'estàtica durant la fase d'escalfament.

Afortunadament, la prova s'ha desenvolupat amb normalitat i de les sensacions derivades en trec bàsicament dues conclusions:

La primera és que tot i fer la prova exactament en el mateix període de 2014, noto que enguany he arribat amb menys competició i més càrrega d'entrenament. Això fa que possiblement estigui menys afinat però amb un bon to muscular.

I segon, pel que fa a l'enfoc principal de la preparació prevista per aquest any sembla que de moment vaig pel camí correcte. La força a les cames (treballada amb series verticals, sessions de bicicleta, electro-estimulació i peses) ha millorat notablement.

D'aquesta forma, un cop passi el període competitiu de l'Abril (amb les curses de la Talaia, la Vall de Ribes i la LTBCN), l'objectiu de cara al Juny continuarà sent treballar en aquesta línia i disposar d'aquest recurs que sempre és clau en pujades molt dretes o en baixades exigents.
Tenir més força a les cames, degudament compensada amb un molt bon to al 'core' i als braços, hauria de facilitar incrementar els ritmes en aquests trams concrets (up&down) per les curses més llargues, sense penalitzar en excés a nivell de fatiga.

Esperem poder tenir encara cert marge de temps per continuar aprenent sobre un mateix, continuar aplicant aquests aprenentatges en el terreny i comprovar després si els resultats són els esperats. Passi el que passi i sigui com sigui, el més important és gaudir de les experiències més enllà de qualsevol dada o resultat. Live and let run.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada