dimarts, 31 de desembre del 2013

Les curses del 2013.

Temps de fer un breu balanç de les competicions fetes al 2013: aquells events en que ens possem un pitrall, cal seguir un reglament, disposem d'un traçat marcat i també ens podem aprofitar, si volem, d'una sèrie d'avituallaments.

A aquest tipus de cites, cadascú li ha de donar la rellevància que cregui. Per alguns les curses són reptes, un objectiu molt clau en la seva preparació, el motor que mou els engranatges. Per d'altres, el fet de participar en curses són petits parèntesi, com si de treure el cap per la finestra en un dia de mercat es tractés, per després tornar de seguida al silenci i tranquilitat dels entrenaments després d'un breu bullici...

Sigui com sigui, competir ajuda a millorar i a coneixe's millor. Entenent competir en el sentit més ampli de la paraula i essent el seu significat a nivell popular com la gestió més eficient possible de les nostres capacitats físiques i tècniques i la correcta presa de decissions, adaptació al medi i les seves condicions al llarg d'una prova esportiva anomenada competició.

Cal fixar-se que en aquesta definició no apareixen referències a altres participants ni tampoc a cronòmetres, elements que erròniament es poden incloure quan es pretén competir en una cursa.
I per fer això no cal arribar als límits d'un mateix, ni transitar extenuat o fins i tot lesionat vers la meta amb l'obligatorietat auto-imposada d'erigir-se com a 'finisher', mot que detesto i filosofia que no comparteixo, doncs va precissament en contra del que signifiquen per mi les curses, és a dir, competir.
 
Les curses en les que he participat en 2013 es poden agrupar en quatre grans grups que són els següents:

2 UltraTrail:
El primer d'ells al'Abril, l'UT Muntanyes Costa Daurada, en el que vaig abandonar ja ben passat el seu equador per problemes físics.
Mesos més tard, al Setembre, vaig poder acabar el que seria la prova principal d'aquest 2013, l'Ultra Cavalls del Vent (100 km., 120è en 16h21m).


Amb l'Albert a la meta de Bagà.

4 Trails/Maratons de muntanya:
Començant al Març amb la Marxa dels Castells de la Segarra (54 km. 1er).
A l'Abril la Marathon Trail de l'UTBCN (42 km., 2on).
A l'Octubre el Half Trail Serra Montsant (44 km., 4rt).
Al Novembre l'UT de Collserola (74 km., 17è).


Al podi de la Marathon Trail al costat d'un campìó com en Pau Bartoló.

4 Curses de Muntanya:
Primera competició de l'any al Febrer al Cross de Sant Pau de Sant Pere de Ribes (14 km., 5è).
Al Juny la Trail Series Costa Daurada d'Alcober (10,5 km., 3er).
Al Juliol la Cursa Vila de Creixell (10,5 km., 3er).
Al Desembre la Trail Series Tarraco (21 km., 2on).


A Tarragona va ser la cursa curta on més vaig gaudir enguany.

I pel que fa a l'asfalt:
Tres Mitja Marató: al Març a Valls (amb victòria final i millor marca en la distància), al Novembre a Ripoll (17è) i al Desembre a Vilanova (14è).
Una única cursa de 10.000 metres a Vilanova al Maig (6è i també amb millor marca en la distància).


Creuant la meta a Valls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada