dijous, 30 d’octubre del 2014

26 d'Octubre de 2014: Mitja Marató de Cunit.

Primera prova d'asfalt des de la Marató Costa Daurada al Gener en un dia força calorós i en una cursa en la que he participat fins a 7 vegades, essent la mitja marató en la que he competit més cops després de la Mitja Marató Ciutat de Vilanova. El darrer cop que vaig ser-hi va ser al 2011 en una edició que es va fer un dissabte a la tarda i on precisament també va fer força calor.

La cursa es plantejava, com acostumen a fer a Cunit, amb dues voltes idèntiques a un circuit. Reconec que el primer cop que el vaig veure sobre el planell no em convencia gens, però un cop revisat el dia abans amb més calma no semblava pas gens dolent.

En vista de les condicions meteorològiques tenia clar que seria un dia dur. Els dies abans pensava que arribava ben rodat i amb la idea d'acostar-me amb certa solvència a un temps d'1h16'. Mentre escalfava i veia el sol ben amunt m'entraven molts dubtes de poder resistir el ritme durant la segona volta, tot i que tenia ganes d'anar al davant en el primer gir per aprofitar la inèrcia dels corredors que feien el 10.000.

Un cop passats els primers 5 quilòmetres ja estava tot molt definit i per la meva sorpresa el corredor que comandava la prova era un participant de la Mitja, enlloc de ser del 10.000. Veure gent a la sorra de la platja prenent el sol és una senyal inequívoca de que no teníem les condicions ideals per portar aquells ritmes. La segona volta va ser productiva de cara a preparar les properes curses i finalment vaig acabar satisfet per haver torbat el que havia vingut a buscar a Cunit.

El temps final d'1h16'34" em va permetre acabar segon a la classificació general en la meva 55ena mitja marató per asfalt.

Propera cita a Vilafranca el 16 de Novembre per la Mitja Marató de l'Espirall on espero que les temperatures ja siguin una mica més de tardor.