dijous, 2 d’octubre del 2014

Octubre 2014: Tercer i darrer cicle de la temporada.

Ja fa mesos que vam començar a preparar les curses més "grosses" de la temporada. Aquelles que, dintre del segon cicle, acumulaven més distància i desnivell. Encara que sembli estrany, ha estat una fase més esgotadora a nivell mental que no pas físic. Entrenaments llargs, sortides nocturnes sota la llum del frontal, molta pedra trepitjada, pujades ben dretes, baixades exigents i, com no, caigudes, algunes caigudes... i amb cada caiguda ha tocat aixecar-se i seguir.

Amb la TDS reconec que el meu cap va arribar al seu límit. Vaig completar i acabar aquella cursa, la més llarga, sencer com mai a nivell mental però després la davallada va ser fulminant, com si d'un relé es tractés: clack!
El mes de Setembre ha passat i he mirat de recuperar-me en aquest sentit. Escapada per tancar la temporada a la Marató Pirineu i entrenaments (pocs) sense pensar en res. Córrer per córrer, rodar per rodar.

Tot i això cal pensar ja en el tercer i darrer cicle: una breu tornada a les curses d'asfalt. La prova objectiu serà un cop més la Mitja Marató Ciutat de Vilanova. Tot i que, abans o després, la idea és participar en curses que em vinguin de gust i que no em destorbin els entrenaments previstos.

M'agradaria tornar a córrer alguna Mitja Marató propera de les que abans acostumava a fer, com ara Cunit, Vendrell, Igualada, Tarragona o Vilafranca. Evidentment no podré fer pas totes, però conto amb ser-hi en un parell i agafar una mica de ritme.

Tampoc descarto participar en algun 10.000, prova que no m'ha convençut mai però en la que crec que podria tenir una marca millor a l'actual si tingués un bon dia. Ja veurem que trobem al calendari que tampoc destorbi molt.


Arribada del darrer 10.000 on vaig participar. 

El que si descarto és participar en aquest cicle en una marató d'asfalt. És una distància especial i que cal afrontar-la molt preparat. Em ronda el cap provar de baixar les 2h40' algun dia, però no crec que m'ho plantegi a curt termini. Evidentment, a l'horitzó, sempre queda pendent la Marató de Nova York, però quan hi vagi la faré per gaudir-la,

En aquest cicle, els entrenaments de més qualitat (canvis de ritme o sèries) els faré en asfalt o sobre cinta; mentre que per les tirades llargues continuarem aprofitant la muntanya però sense acumular desnivells molt elevats i buscant pujades més progressives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada