dijous, 23 d’abril del 2015

Prèvia a la Long Trail de Barcelona. Final del primer cicle.

De nou (per tercer any) el darrer cap de setmana d'abril tenim la cita de l'UTBCN (5a edició), repetint la prova de poc menys de 70 quilòmetres amb arrencada i arribada a Begues. Si de fet la prova és exactament la mateixa que l'any anterior, les percepcions abans de la sortida són una mica diferents.

Perfil de la Long Trail.

L'any 2014 vaig acumular moltes més tirades llargues durant els mesos previs de preparació, tant a nivell d'entrenaments com participant en competicions com ara: la Marxa de Cardona, el Trail de l'Arboç o la Marató de la Talaia. A nivell de ritmes tenia molt clar on estava i com devia plantejar la cursa.

Aquest 2015 l'enfoc de la preparació en el primer cicle ha canviat sensiblement. He fet bàsicament una tirada llarga mensual per sobre dels 40 kms, això sí, amb un ritme exigent. Per altra banda he incrementat els entrenaments amb sèries de pujades i baixades i amb intensitats més elevades, encara que molts cops amb distàncies inferiors als 30 quilòmetres. També he procurat incrementar els entrenaments creuats (bicicleta) i els de força. I seguint aquesta pauta, a nivell competitiu aquest 2015 també les 5 curses on he pres part han estat més curtes, i evidentment intenses.

A aquestes alçades, tot i tenir una experiència en aquest tipus de proves, no puc estar segur al 100% de com em trobaré després del quilòmetre 50. Recordo per exemple l'any passat no anar gaire fi a la part final de cursa... portava sobre el paper un molt bon rodatge però quan vaig voler anar ràpid vaig consumir masses forces, acabant sense poder pràcticament menjar. Sigui com sigui el temps que vaig obtenir i els parcials en certs punts, són referències importants que hauré de tenir en compte aquest dissabte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada