dissabte, 19 d’abril del 2014

Abril: Fi del primer cicle del 2014.

El 2013 va ser un any estrany a nivell de curses. No vaig planificar gaire les competicions i la prioritat va ser entrenar per lliure, provar nous materials i accessoris, així com conèixer una mica més les meves debilitats i possibilitats a mesura que passaven els quilòmetres i augmentava el desnivell acumulat.

Les curses que vaig fer eren una mica improvisades i per capritx. Combinava asfalt i muntanya sense pensar-hi gaire. Donat que tampoc programava els entrenaments per una fita concreta, alguns resultats no van ser del tot satisfactoris, com ara a l'UTMCD.
Tot i això guardo molt bon record d'alguns d'aquells entrenaments i, com no, de les competicions més destacades com ara la l'Ultra Cavalls del Vent o la primera edició de l'UT de Collserola.

Potser per això, aquest 2014 he anat a l'altre extrem. He planificat la temporada definint de sortida pràcticament totes les curses amb l'objectiu d'agafar experiència en la competició.
Conscient de que no es poden barrejar les curses en distància ni desnivell, ni òbviament tampoc en superfície, he planificat una temporada amb 3 blocs molt ben diferenciats.

El primer bloc, que està a punt de concloure, ha englobat els Trails amb distàncies moderades i desnivells menys exigents. S'ha tractat però, de curses més ràpides i que també passen factura, encara que de forma diferent a curses més llargues, donada la seva intensitat. Aprofitant el rodatge d'asfalt dels mesos de Desembre i Gener, i passant per una breu transició al Febrer (Cursa dels Colls), el primer cicle de l'any es composava de 4 curses consecutives separades per dues setmanes cada una:

16 de Març: Marxa de Setge de Cardona.
30 de Març: Trail de l'Arboç.
13 d'Abril: Marató de la Cursa de la Talaia.
26 d'Abril: Long Trail de l'UTBCN.

A partir d'aquí, ja al Maig, tocarà agafar aire i destinar els entrenaments a guanyar més força a les cames per afrontar el segon bloc. Aquest segon cicle està dedicat a les curses més llargues, les que acumulen més desnivell i que transiten per trams d'alta muntanya amb recorreguts molt especials. També es troben, lògicament, més separades en el temps. Són curses on arriscar resulta més complicat i cal doncs ser més conservador i agafar el màxim de bagatge possible i, com no, gaudir l'experiència per sobre de tot.

15 de Juny: Marató de l'Emmona, 47 kms amb +4.000 m. 
13 de Juliol: Celestrail de l'UT Vall Nord, 80 kms amb +5.000 m.
27 d'Agost: TDS, 119 kms amb +7.200 m.
19 de Setembre: Marató del Pirineu, 42 kms amb +2.650 m.

Amb l'estiu liquidat i de cara a la tardor, a l'Octubre, començarem una transició cap a l'asfalt. Serà el tercer i darrer cicle, el que tancarà el cercle. Provarem de deixar la muntanya, com a mínim a nivell de competició, per tal de participar en alguna mitja marató i anar guanyant ritme per arribar a la Mitja Marató de Vilanova en millors condicions que altres anys.

Així doncs, en breus dies tocarà tancar el primer cicle a Begues. La participació a la Long Trail de l'UTBCN era una de les proves que tenia força clares de inici. 
En primer lloc perquè es troba a prop de casa, i això sempre evita maldecaps. En segon lloc perquè transita per un terreny conegut per on hem entrenat sovint i també hem competit. I finalment, en tercer lloc, perquè guardo un molt bon record de la participació de l'any passat a la Marathon Trail, en la que vaig poder acabar segon darrera un gran campió com Pau Bartoló.


Pefil de la Long Trail pel proper 26 d'Abril a Begues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada